Menu

vliegtips met kind

Vliegtips met kind

Vliegen samen met Frenkie, dat deed ik. Met z’n tweeën waren we en dat ging goed, maar ik vond het echt wel spannend. Zo bereidde ik mij voor en dit zijn mijn vliegtips met kind:

–  Step mee. Op de luchthaven zijn het grote afstanden en die step rolt heerlijk soepeltjes over de vloer.

–  De step mag mee het vliegtuig in. Inklappen en bovenin stoppen. 

–  Raamstickers, die kocht ik (bij bol) en dat was leuk. Zeker 30 minuten mee zoet.

–  Ik had voor de heenweg en de terugweg een ouderwets (kantine)snoepzakje gemaakt, gewoon met echt Haribo-snoep (ja echt!), een lolly (doet ie lekker lang mee) en wat nootjes. Dat was echt een heel opwindende traktatie en al helemaal toen hij wist dat het op de terugweg nog een keertje tevoorschijn kwam.

–  Volgens mij het belangrijkste: zelf rustig zijn. Ik liet niet echt aan Frenkie merken dat ik het eigenlijk gewoon heel spannend vond. Stel je voor, hij gooit zijn kont tegen de krib en heeft er opeens geen zin meer in…

–  Ik had filmpjes gedownload op de iPad. Uiteraard niet meteen gegeven, want een scherm is natuurlijk een ideaal redmiddel, dus wacht daar zo lang mogelijk mee, is mijn mening.

–  Werk met een rugzak. Ik had echt een heel grote zwarte tas op mijn rug, maar dan had ik wel mijn handen vrij: ideaal. 

–  Doe in de rugzak altijd een setje extra kleren voor het geval dat.

–  Neem genoeg eten mee, krentenbollen zijn koning. 

–  Ik las laatst ergens een stukje van een stewardess over ‘reizen met kinderen’ en die zei: ‘Zég het ons als het spannend vindt, vráág om hulp, wij doen dat graag en we zijn ervoor getraind!’ #optipt #vliegenmetkinderen